Sütün bildiğimiz yararlarının yanında keçi sütünün bilimsel araştırma ve gerçeklerle
saptanmış güvenilir gözlemlere dayanan üstünlüklerini şöyle sıralayabiliriz:
  • 1-Keçi sütünün yağ molekülleri daha ufak ve protein oluşturduğu pıhtı daha yumuşak olduğu için sindirimi inek sütünden daha kolaydır.
  • 2-Keçi sütünün proteinin kolay hazmı, bebeklerin beslenmeleri, hasta sakat kimselerin diyetlerinde pratik ve özel bir yere sahiptir.
  • 3-Keçi sütünün kolay hazmı, bebeklerde normal olarak zaten zor olan sindirim işlemi ve yetişkinlerde de ketozis ve karaciğer hastalıklarında önem taşır.
  • 4-Stres-gerginlik, sinirsel nedenlerle hazımsızlık ve kabızlık durumlarında da keçi sütünün kolay hazmı ve yüksek B1, B2 vitamin içeriği yararlı olmaktadır.
  • 5-İlaçların kullanılmasını gerektiren hazım sorunlarında ve peptik ülserlerin tedavisinde keçi sütünün yüksek "buffer" özelliği yarar sağlar.
  • 6-Keçi sütünün yüksek "fosfat" içeriği, ülkemiz gibi yeterince et ve balık tüketmeyen toplumlarda beslenmeye önemli katkı sağlar.
  • 7-Özellikle bebeklerde sık görülen ve ani ölümlere de neden olan, olabilen inek sütü ve ürünlerinde olan alerjik durum keçi sütleri için geçerli değildir. Bu nedenle keçi sütü ve mamülleri bu gibi kişilerin beslenmesinde yardımcı olabilir.
  • 8-Keçi sütü bileşimi, bebek beslenmesinde sulandırılarak verildiğinde inek sütünden daha fazla olarak anne sütüne benzer yapıdadır.
  • 9-Keçi sütünün düzenli olarak tüketilmesinin, egzama, astım, sindirim rahatsızlıkları, varisle ilgili bazı rahatsızlıkların ve alerjik durumların tedavisinde yararlı olmaktadır. Bu nedenle birçok Avrupa ülkesinde keçi sütünün yapılan mamuller özel sağlık dükkanlarında (Health Shop) özel fiyatlarla satılmaktadır.
  • 10-Keçi sütü genellikle diğer sütlerden daha az mikro-organizma içerir. Ayrıca kokusuz ve beğenilen özellikte keçi sütü üretilebilir ve üstün nitelikli değerli süt ürünlerine işlenebilir.